VEEL GESTELDE VRAGEN – VETRAMIL®

Wat is het speciale aan de honing in Vetramil®?

Vetramil® bevat honing met een heel hoog gehalte aan natuurlijke honingenzymen en antioxidanten. Daardoor heeft de honing een sterke antibacteriële werking en brengt het de wond en de huid tot rust. Door de lage pH van de honing herstelt Vetramil® de zuurgraad van de huid en schept het een gunstig wondmilieu.

Zitten er corticosteroiden of antibiotica in Vetramil®?

Er zitten geen farmaceutische stoffen in Vetramil®.

Kunnen dieren allergisch zijn voor Vetramil®?

Vetramil® bevat geen conserveringsmiddelen en is vrij van residuen. Er zitten in Vetramil® geen stoffen waarvan bekend is dat dieren er allergisch op kunnen reageren.

Is Vetramil® kleverig?

De effectiviteit van Vetramil® is onder andere te danken aan de hoge concentratie enzymrijke honing. Honing kleeft van nature, maar doordat de honing wordt gemengd met een vette zalf is het een prettig smeerbaar product.

Likken de dieren ook aan Vetramil®?

Vetramil® bevat specifieke essentiële oliën met een bittere smaak, waardoor dieren er niet aan likken.

Waarom zitten er essentiële oliën in Vetramil®?

De essentiële oliën geven Vetramil® een bittere smaak waardoor dieren er niet aan likken. De essentiële oliën ondersteunen de antibacteriële werking van de honing en geven de zalf bovendien ook een schimmelremmende werking. Tenslotte verbeteren de essentiële oliën de conditie van de huid.

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn vluchtige oliën die worden gewonnen uit planten. Ze worden ook wel aromatische of etherische oliën genoemd.

Kan Vetramil® pijn veroorzaken op een schrale huid of in een wond?

We kunnen het de dieren niet vragen, maar we kunnen wel putten uit eigen ervaring. Als je Vetramil® smeert op een wondje of schrijnende plek bij jezelf verzacht het meteen!

Mag ik bij mijn drachtige merrie Vetramil® gebruiken?

Vetramil® bevat geen farmaceutische stoffen, daarom mag u Vetramil® gerust toepassen bij uw drachtige merrie.

Kunnen er in Vetramil® Clostridium sporen zitten?

Het sterilisatieproces van Vetramil® garandeert dat er geen levensvatbare Clostridiumsporen in Vetramil® kunnen zitten.

Bevat Vetramil® Tea Tree olie?

Vetramil® bevat geen Tea Tree (Melaleuca alternifolia) olie, maar wel Niaouli (Melaleuca quinquenervia) olie. Niaouli olie is een milde antibacteriële olie met een veel lager gehalte aan actieve stoffen (o.a. terpenen) dan Tea Tree olie.

TERUG NAAR BOVEN